Fysiotherapie bij herstel na het Coronavirus (Covid-19)

Een deel van de patiënten met het Coronavirus heeft ernstige tot zeer ernstige klachten waarbij een ziekenhuisopname noodzakelijk is. Het Covid-19 virus is een SARS virus wat schade aan de longen kan geven. Naast benauwdheid kan dit tal van gevolgen hebben.

Wanneer u ernstig ziek bent geweest, kunt u te maken krijgen met ademhalingsproblemen maar ook met fysieke problemen doordat u lange tijd niet actief bent geweest. Ook de op de IC toegepaste langdurig beademing heeft negatieve invloed op de longconditie. 

Heeft u hulp nodig bij revalidatie na het Coronavirus?
Fysiotherapie Ridderkerk heeft reeds lange tijd ervaring met training van zowel de longconditie als de algehele conditie. 

De training van de longen vraagt om een specifieke trainingsmethode met daarbij een regelmatig terugkerende computermeting. De fysiotherapeut kan u helpen door oefeningen te geven die gericht zijn op het verbeteren van de longfunctie, door het versterken van de ademhalingsspieren, het beter ophoesten van slijm en dieper ademhalen waardoor de ventilatie van de longen verbeterd wordt.

Fysiotherapie Ridderkerk geeft deze corona (Covid-19) training in nauwe samenwerking met uw longarts/verwijzer. Uiteraard wordt deze (langdurige) longtraining door uw zorgverzekering vergoedt. 

Mocht u vragen hebben over fysiotherapie en corona dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch op 0180 – 42 43 40. 

Team fysiotherapie Ridderkerk